ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΥΡΩΠΗ

Τρεις γενιές Ελλήνων αγωνίστηκαν και πέτυχαν την ανεξαρτησία της Ελλάδας, τον εκδημοκρατισμό της κοινωνίας, αλλά και την ισότιμη συμμετοχή μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η παρούσα κρίση δεν πλήττει μόνο βάναυσα τα εισοδήματά μας, αλλά και θέτει σε κίνδυνο την ευρωπαϊκή θέση της χώρας. Η προοπτική μίας Ελλάδας εκτός Ευρώπης όχι μόνο θα ακύρωνε τις θυσίες των προηγούμενων γενεών, αλλά θα υποθήκευε και το μέλλον των επόμενων.

Ως ενεργοί πολίτες, ανεξάρτητα από κομματικές και πολιτικές τοποθετήσεις, από την κοινωνική και οικονομική μας θέση, αλλά και από κάθε διαφορά που μας χωρίζει, ενωνόμαστε και διαδηλώνουμε την 10η Ιουνίου στις 7μμ στη Πλατεία Συντάγματος. Στέλνουμε ένα απλό αλλά αταλάντευτο μήνυμα:

Η παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ευρώ είναι ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΗ.

Με την παρουσία μας στο Σύνταγμα, δεσμεύουμε, τα κόμματα, τις πολιτικές ηγεσίες και την κυβέρνηση που θα προκύψει μετά τις εκλογές σε μία Ευρωπαϊκή Ελλάδα.

Λέμε ξεκάθαρα ότι όλοι οι χειρισμοί, προγράμματα, σχέδια και λύσεις στη διαδικασία της διαπραγμάτευσης με τους Ευρωπαίους Εταίρους είναι αποδεκτά εφόσον εγγυώνται την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας.

4 thoughts on “ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΥΡΩΠΗ

 1. ΕΡΡΙΚΟΣ ΣΙΝΑΣ

  Νομίζω ότι οι μη κοματικοποιημένοι, αλλά πολιτικοποιημένοι, πολίτες πρέπει να δραστηριοποιηθούν (και πέρα από τα social media) για να ακουστεί η φωνή τους για παραμονή στην Ε.Ε. και υλοποίηση όλων των απαιτούμενων μεταρυθμίσεων, ώστε μετά από κάποια χρόνια να είμαστε ένα σύγχρονο και πραγματικά δημοκρατικό κράτος.

  1. Θεωρώ το “μένουμε Ευρώπη” λίγο πρόσκαιρο! Όποιος μένει δεν αποκλείεται να αλλάξει γνώμη και να θέλει να φύγει. Αντιπροτείνω το “Είμαστε Ευρώπη”

   1. Catherine

    Πολύ σωστά Γιάννη. Δεν το είχα σκεφτεί. Αν και, η ΕΕ είναι ΕΕ και η Ευρώπη Ευρώπη. Να μη συνδέουμε αναγκαστικά και τα δύο. Η χώρα του Ντοστογιέφσκυ, του Τολστόι, του Τσαϊκόφσκυ, του Κροπότκιν, του Μπακούνιν, των μπαλέτων Μπολσόϊ κλπ κλπ δεν είναι αναπόσπαστο μέρος του ευρωπαϊκού πολιτισμού και της Ευρώπης; Περισσότερο από την … Ελβετία οπωσδήποτε.

 2. Είμαστε η αρχή και το τέλος τής Ευρώπης & του Δυτικου Πολιτισμου, δεν ανήκουμε στην Αφρική, ούτε στη Μέση Ανατολή, ούτε στη μοίρα τους!

  Ύστερα απο αιώνες στο σκότος, οχι μονο ανεξαρτοποιηθήκαμε αλλά με αγώνες 4 γεννεών ΚΑΤΑΚΤΗΣΑΜΕ την θεση μας στον Ανεπτυγμένο Κοσμο, το προνομιακό κλαμπ 30% του παγκοσμιου πλυθησμου!

  Και δεν θα επιτρέψουμε σε καμμιά απ τις εξωτερικές και εσωτερικές δυνάμεις και συνωμοσίες που παριστάνουν με υποχείρια τους Ελληνικούς Μεσσίες, ενω οραματίζονται την Ελλάδα και τους Έλληνες εξαφανισμένους απ τον παγκόσμιο χάρτη κ εξαθλιομένους, σ’ενα ανύπαρκτο περιθωριακό ΒαλκανοΑφρικανοΑνατολικό κράτος-αχταρμά καταδικασμένο στον εμφύλιο αλληλοσπαραγμό!

  Οι Έλληνες δεν θα ξεχάσουμε την Ευρώπη, όσο η Ευρώπη δεν θα ξεχάσει εμάς! Και δεν θα μας ξεχάσει όσο και αν κάποιοι το παλέυουν!

  Γιατί μια Νέα Ευρώπη ξεκινώντας δίχως την Ελλάδα, είναι μία Ευρώπη δίχως ιδανικά, δίχως ιδέα, δίχως όραμα, μια Ευρώπη των τραπεζών και των χρηματιστών! Και απ αυτό όλοι οι Ευρωπαϊκοί Λαοί, έχουν ήδη αρκετά!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s